Poetslappen

Poetslappen van gekleurde dikke en dunne bonte tricot, badstof, flanel, witte van katoen of lakenstof. De poetslap is meerdere malen te gebruiken en daardoor nog steeds niet weg te denken uit de werkplaats. Op de detailpagina's van de diverse soorten kunt u meer details, eigenschappen en toepassingsmogelijkheden vinden.

Welke poetslappen kiest u?

Op Poetslap.nl vindt u een groot assortiment poetslappen voor industrie en techniek. Onze poetslappen zijn met name geschikt voor gebruik in de industrie en werkplaatsen. Het is belangrijk dat u het juiste type doek kiest voor de specifieke werkzaamheden en omstandigheden waar u mee te maken heeft. 
 

Soorten poetslappen

U vindt in onze shop diverse soorten poetslappen. De eigenschappen zijn afhankelijk van het soort textiel waar ze uit vervaardigd zijn:


Dikke en dunne bonte tricot poetslappen

Dit zijn de meest gebruikte poetslappen. De dikke lappen voor het verwijderen van vet en het opnemen van olie. De dunne poetslappen wanneer het om fijner poetswerk zou gaan. Let op! de standaard is een mix van dikke en dunne door elkaar. Wanneer u alleen fijner poetswerk heeft van bijvoorbeeld machine onderdelen, kies dan voor de "polo" kwaliteit met enkel dunne tricot lappen.


Witte poetslappen

Witte poetslappen worden ook nog steeds veel gebruikt uit hygiƫnisch oogpunt. De goedkoopste kwaliteit is de wit-scheepswit, bestaande uit een mix van katoenen en synthetische lappen. Deze worden veel gebruikt in de scheepvaart. Werkt u met oplosmiddelen, kies dan voor geheel witte lappen en wilt u geen pluisjes kies dan voor de poetslap uit lakenstof of tydo.


Andere soorten poetslappen

Naast de meest gebruikte bieden wij ook poetslappen uit badstof aan. Deze zijn zacht en zijn zeer geschikt om iets op te poetsen. De handdoek badstof poetslappen bestaat uit gebruikte handdoeken uit ziekenhuizen die uitermate geschikt zijn voor bijvoorbeeld het schoonmaken van luchtkanalen. De flanellen poetslappen zijn ook voor meerdere doeleinden geschikt. Deze worden veelal verkocht aan kit verwerkende bedrijven.